Predivne.
700-800 g brašna | |
1 paketić kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 kašika soli | |
350-400 g sitnog sira | |
2 jajeta | |
1 dl ulja | |
100 g margarina | |
1 dl vode | |
2 dl mleka | |
1 jaje | |
malo susama i kima | |
1. | U mlakoj vodi dodati kašičicu šećera i rastvoriti kvasac. Ostavite desetak minuta da odstoji. U kvasac dodajte i mlako mleko, zatim brašno pomešano sa solju, jaja, ulje i na kraju sir. Sve sastojke promešajte i zamesite testo. Ostavite testo pokriveno da odstoji otprilike sat vremena na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i oklagijom rastanjite. Polovinu margarina sitno naseckajte i urolajte testo, pa opet rastanjite i dodajte preostali margarin. Rastanjite testo tebljine 1 cm i isecite na kocke. Rasporedite u nauljen pleh. Premažite jajetom i pospite susamom i kimom. Ostavite da odstoje još desetak minuta i pecite u zagrejanoj rerni da porumene. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |