1/2 kg brasna | |
1/3 kocke kvasca | |
1 kasicica secera | |
1 kasicica soli | |
2,5 dl tople vode | |
1 dl ulja | |
oko 100 gr margarina | |
1. | 1. U vodu staviti kvasac,secer i kasiku brasna i ostaviti da naraste 10 minuta. |
2. | 2. U vanglu staviti brasno,so,ulje i nadosli kvasac i zamesiti testo i ostaviti ga 1 sat da naraste. |
3. | 3. Nadoslo testo premestiti i podeliti na 5 jednakih lopatica. |
4. | 4. Svaku lopticu razvaljiti u manji pravougaonik i premazati 1/3 uze strane omeksanim margarinom a ostatak testa iseci na trake oko 0.5 cm i uviti u kiflu.Tako uraditi i sa ostalim lopticama. |
5. | 5. Kifle poredjati po obodu manje serpe ili tepsije i ostaviti 1 sat da naraste. |
6. | 6. Pre pecenja,premazati otopljenim margarinom i peci 30 minuta na 180 stepeni.I kad bude peceno premazati otopljenim margarinom. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |