Sastojci

Potrebno je za testo :
1 dl vode
20 gr Alfa kvasca
250 gr margarina
200 ml jogurta
1 šoljaod 2 dc šećera
1 prstohvat soli
700 gr brašna
50 gr kokosa
1 vanilin šećer
Za fil :
300 gr jagoda
600 ml soka od jagoda
2 pudinga od jagode
100 gr kokosa
1.Prvo skuvajte fil.Oćistite ,operite jagode i sameljite u blenderu.Od soka odvojite jednu čašu i sa njom razmutite puding.U ostatak dodati šećer i kad provri zakuvati puding na uobičajeni način.Prohladiti i u mlako dodati kokos.Promešati više puta da se masa sjedini.Ohladiti. Kvasac pomešajte sa vodom.U dublju posudu izmiksajte margarin,dodajte šećer,kvasac,soli,vanilin šećer,kokosovo brašno,jogurt i sa brašnom zamesite glatko testo . Testo odmah podelite na dva dela.Razviti oklagijom krug tako da testo bude otprilike 2-3 mm.Točkićem za testo preseći na 16 delova,kao za kiflice.Na svakom širem delu staviti po punu kašiku fila.Smotati kiflicu ali ne savijate krajeve da bi mogao da se vidi fil.Postupak ponoviti i sa drugim delom testa.Poređajte u plehu koji je obložen pek papirom.Dok se uključi rerna da miruju kiflice i onda peći na 190 C oko 5-7 minuta,u zavisnosti od rerne.Vrlo brzo budu gotove i treba da ostanu bele.Čokoladu otopiti sa uljem i svaku kiflicu nepravilno išarati .Ostavite da se ohlade i uživati u divnom ukusu. Prijatno !
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.