Prhke kiflice sa jagodama
Sastojci
- Potrebno je za testo :
- 1 dl vode
- 20 gr Alfa kvasca
- 250 gr margarina
- 200 ml jogurta
- 1 šoljaod 2 dc šećera
- 1 prstohvat soli
- 700 gr brašna
- 50 gr kokosa
- 1 vanilin šećer
- Za fil :
- 300 gr jagoda
- 600 ml soka od jagoda
- 2 pudinga od jagode
- 100 gr kokosa
- 8 kašika šećera
- Za dekoraciju :
- 100 gr čokolade
- 4 kašika ulja
Opis

- Prvo skuvajte fil.Oćistite ,operite jagode i sameljite u blenderu.Od soka odvojite jednu čašu i sa njom razmutite puding.U ostatak dodati šećer i kad provri zakuvati puding na uobičajeni način.Prohladiti i u mlako dodati kokos.Promešati više puta da se masa sjedini.Ohladiti. Kvasac pomešajte sa vodom.U dublju posudu izmiksajte margarin,dodajte šećer,kvasac,soli,vanilin šećer,kokosovo brašno,jogurt i sa brašnom zamesite glatko testo . Testo odmah podelite na dva dela.Razviti oklagijom krug tako da testo bude otprilike 2-3 mm.Točkićem za testo preseći na 16 delova,kao za kiflice.Na svakom širem delu staviti po punu kašiku fila.Smotati kiflicu ali ne savijate krajeve da bi mogao da se vidi fil.Postupak ponoviti i sa drugim delom testa.Poređajte u plehu koji je obložen pek papirom.Dok se uključi rerna da miruju kiflice i onda peći na 190 C oko 5-7 minuta,u zavisnosti od rerne.Vrlo brzo budu gotove i treba da ostanu bele.Čokoladu otopiti sa uljem i svaku kiflicu nepravilno išarati .Ostavite da se ohlade i uživati u divnom ukusu. Prijatno !
Komentari