Mekike

Objavljeno 05.06.2016. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 500 ml mlake vode,
  • 700 g brašna,
  • 40 kvasca ,
  • 1 kafena kašičica šećera,
  • 1 kafena kašičica soli i
  • ulje ili mast za prženj

Opis

35'
15'
0
0
  • U vanglu stavite kvasac, dodajte mlaku vodu i šećer. Malo izmešajte rukom, postepeno dodajte brašno i na kraju so. Ostavite testo da naraste.
  • Naraslo testo izručite na radnu površinu predhodno posutu brašnom. Testo treba da bude srednje debljine ni previše tanko ni debelo. Isecite na kocke i pržite na vreloj masti ili ulju,gornja strana prvo ide dole. Kad lepo porumeni okrenite drugu stranu da se prži. Vadite na salvetu da salveta upije višak masnoće.

Bonus saveti

Mekike sam punila rendanim sirom.Odlične su.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam