Sastojci

900g brašna,
1 kašičica soli,
pola kašičice šećera,
20gsvežeg kvasca,
225ml mleka,
125ml vode i
1dl ulja.
Za premazivanje:
2 žumanca.
1.U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko petnestak minuta. Kad se kvasac digne, dodamo vodu, ulje , so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom i ostavimo još oko pola sata da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Pogaču formirate po svom ukusu, ja sam poguču labavo uvezala kanapom i tako je pekla. Kada se pogača prohladila pažljivo sam skidala kanap ali se ipak malo izdrpala. Mislim da je tim Više dobila na šarmu. Nije savršena, ali .. Lepot je u oku posmatrača!