Pogaču formirate po svom ukusu, ja sam poguču labavo uvezala kanapom i tako je pekla. Kada se pogača prohladila pažljivo sam skidala kanap ali se ipak malo izdrpala. Mislim da je tim Više dobila na šarmu. Nije savršena, ali .. Lepot je u oku posmatrača!
900g brašna, | |
1 kašičica soli, | |
pola kašičice šećera, | |
20gsvežeg kvasca, | |
225ml mleka, | |
125ml vode i | |
1dl ulja. | |
Za premazivanje: | |
2 žumanca. | |
1. | U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko petnestak minuta. Kad se kvasac digne, dodamo vodu, ulje , so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom i ostavimo još oko pola sata da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |