Sastojci

700g brašna
1 svež kvasac
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
3 kom. Jaja
2 dl toplog mleka
4 supene kašike kisele pavlake
200g putera za premazivanje
Nadev po želji (sir, kačkavalj, suhomesnato, kečap, origano, kiseli krastavčići...)
1.U posudi s brašnom napraviti udubljenje i tu sipati kvasac, šećer i toplo mleko. Ostaviti nekoliko minuta da kvasac nadodje, zatim zamesiti testo, dodajući ostale sastojke. Testo u posudi pokriti krpom i ostaviti ga oko sat vremena. Kada nadođe, podeliti ga u 12 loptica.Po 6 loptica za jednu pletenicu. Loptice razvući i premazivati omekšalim puterom, pa tako razvučene u jufke ređati jednu preko druge, s tim što poslednju ne treba premazivati. Naslagane jufke razvući oklagijom do otpilike 5-6 mm, trudeći se da se napravi duguljasti oblik. Po sredini uzdužno premazati kečap, narendati suhomesnato i kačkavalj i posuti iseckanim krastavčićima. Obe ivice zaseći i trakicama plesti pletenicu. To uraditi tako što naizmenično povlačite traku sa leve pa sa desne strane i tako redom. Premazati umućenim jajetom i mlekom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Pogodno je i za doručak i za večeru a i kao predjelo…