Punjene pogačice
Sastojci
- Za testo:
- 1/2 kg brašna
- 500 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1/2 kockice Alfa svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo.
- Za nadev:
- 100 g sitnog sira
- 80 g salame po želji
- 8 briketa smrznutog spanaća
- 100 g kačkavalja i malo soli.
- Potrebno je još:
- 1 jaje za premazivanje i susam za posipanje
Opis
- Testo: U mlako mleko izmrviti kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe. Polovinu brašna pomešati sa praškom za pecivo,dodati ulje, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno.Testo razvući na 1,5 cm debljine pa čašom vaditi pogačice. Poređati ih u podmazan pleh I ostaviti da nadođu dok se ne pripremi fil.
- Nadev: U odmrznuti spanać umešati sitan sir i iseckanu salamu. Posoliti.manjom čašom praviti udubljenja u naraslim pogačicama i puniti ih nadevom. Ivice premazati umućenim jajetom, staviti po malo kačkavalja isečenog na deblje tračice i posuti susamom. Peći na 200 C 30 minuta.
Komentari