Puter hleb

Objavljeno 30.12.2020. od Wagner
Oznake: Hlebovi, Lako, Wagner,

Sastojci

  • 20 gr svežeg kvasca,
  • 500 gr brašna
  • 60 gr putera
  • 2 jajeta
  • 250 ml mleka
  • šećer, so

Opis

2'
35'
0
0
  • 20 gr svežeg kvasca pomešati sa kašičicom šećera i brašna i 100 ml toplog mleka, ostaviti 10 min da naraste. 500 gr brašna sipati u posudu, dodati jedno jaje, 60 gr omekšalog putera, kvasac sa mlekom i dodati još 150 ml mleka, kašičicu soli. Umesiti testo i ostaviti da nadođe sat vremena.
  • Nakon toga premesiti, oblikovati i staviti u kalup da naraste još 15 min. Premazati sa žumancetom i posuti susamom po želji. Peći na 220 stepeni 15 min, nakon toga na 180 još 20 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam