*Bitno je da svi sastojci budu sobne temperature. *Da bi kvasac lepo nabubreo, potrebno je u mleko dodati brasno i secer.
1 kockica kvasca | |
500-600g brasna | |
1 jaje | |
150ml mleka | |
150ml ulja | |
5 kasika kristal secera | |
pekmez/marmelada po zelji | |
1. | U mlako mleko dodati kasicicu brasna i kasicicu secera, promesati, pa dodati izrmljen kvasac i ostaviti da nabubri(oko 10 minuta). |
2. | Sjediniti ulje, secer i jaje, pa dodati nabubreli kvasac i brasnom zamesiti mekano testo. Ostaviti da naraste 30-35minuta u toplom. |
3. | Podeliti testo na dva dela, radi lakseg rukovanja i istanjiti.Testo je lepo mekano i nece se kidati, tako da se moze lepo rastanjiti, skoro da se provodi kroz njega.Premazati pekmezom po zelji. |
4. | Nauljiti pleh, staviti strudlu u pleh i premazati uljem.Peci na 180stepeni, 30-40minuta. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |