Sastojci

1 kockica kvasca
500-600g brasna
1 jaje
150ml mleka
150ml ulja
5 kasika kristal secera
pekmez/marmelada po zelji
1.U mlako mleko dodati kasicicu brasna i kasicicu secera, promesati, pa dodati izrmljen kvasac i ostaviti da nabubri(oko 10 minuta).
2.Sjediniti ulje, secer i jaje, pa dodati nabubreli kvasac i brasnom zamesiti mekano testo. Ostaviti da naraste 30-35minuta u toplom.
3.Podeliti testo na dva dela, radi lakseg rukovanja i istanjiti.Testo je lepo mekano i nece se kidati, tako da se moze lepo rastanjiti, skoro da se provodi kroz njega.Premazati pekmezom po zelji.
4.Nauljiti pleh, staviti strudlu u pleh i premazati uljem.Peci na 180stepeni, 30-40minuta.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

*Bitno je da svi sastojci budu sobne temperature. *Da bi kvasac lepo nabubreo, potrebno je u mleko dodati brasno i secer.