Puž pogača

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 200 ml mleka,
  • 20 g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 jaje,
  • 50 g kisele pavlake,
  • pola kašičice soli i
  • 450 g brašna
  • ja sam koristila pšenično belo
  • Za fil:
  • 250g pekmeza od šljiva,

Opis

80'
60'
0
0
  • U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. Nakon tog vremena dodajte jaje, kiselu pavlaku, so i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe Nadošlo testo izručite na brašnom posutu radnu površinu a onda ga oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo pekmezom od šljiva i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazan pekač i ostavite 30 minuta da naraste. Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Pečeno pospite šećerom u prahu.

Bonus saveti

Jeste da se zove Puž pogača, ali verujte mi brzinom se pojede uopšte se ne vuče po kući.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam