Sastojci

200 ml mleka,
20 g kvasca,
1 kašičica šećera,
1 jaje,
50 g kisele pavlake,
pola kašičice soli i
450 g brašna
ja sam koristila pšenično belo
Za fil:
250g pekmeza od šljiva,
1.U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. Nakon tog vremena dodajte jaje, kiselu pavlaku, so i brašnom zamesite testo. Ostavite 30 minuta da testo nadođe Nadošlo testo izručite na brašnom posutu radnu površinu a onda ga oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo pekmezom od šljiva i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazan pekač i ostavite 30 minuta da naraste. Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Pečeno pospite šećerom u prahu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Jeste da se zove Puž pogača, ali verujte mi brzinom se pojede uopšte se ne vuče po kući.