Sastojci

1 dl mleka ,
2 kašičice šećera,
1 kašičica soli,
20g kvasca ,
1 dl jogurta ,
4 kašike pavlake ,
1 dl ulj,
1 žumance i
600 g brašna.
Za fil:
300g sitnog sira,
2 kašike ajvara,
2 jaja i
začini po ukusu
Središnji deo pogače sam posula karijem. sušenim peršunovim lišćem i bosiljkom.
1.U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,jogurt, pavlaku ,ulje, žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Testo podeliti na dva dela. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom. Prvi deo testa razvući u krug i obložiti tepsiju. Od drugog dela testa praviti loptice i ređati ih u krug, sredina treba da ostane prazna, Izmešati sir, jaja, ajvar i ako sir nije slan dodati malo soli. Ovom smesom napuniti sredinu pogače. Ostaviti da odmara oko 15 min. i peći pogaču u predhodno zagrejanoj rerni dok lepo ne porumen
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Preukusna je