Sastojci

100 ml vode,
40 g kvasca,
1 kašičica šećera,
600 g brašna,
1 čaša kisele pavlake (180 g),
100 ml ulja,
1 kašičica soli,
100g kikirikija i žumance za premazivanje.
1.U mlaku vodu stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Sjedinite kiselu pavlaku, ulje i so. Dodajte vodu sa nadošlim kvascem i brašnom pa zamesite testo. Ostavite tridesetak minuta na toplom da odmara a zatim u testo dodajte kikiriki sve dobro premesite i ostavite još desetak minuta da odmara. Razvucite testo, odnosno rastanjite ga oklagijom na debljinu malog prsta. Testo isecite na trake. Svaku traku umotajte u krug. Tepsiju obložite papirom za pečenje i ređajte pužiće. Svakog puža premažite žumancetom. Pecite na 200 °C oko20 minuta.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Stvarno su omiljeni, lepi su ukusni, dekorativni