Hleb sa sirom i čvarcima

Objavljeno 05.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 500g brašna,
  • 3 dl mlake vode,
  • kašičica šećera,
  • kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli,
  • 100g sitnog sira,
  • 6 kašika masti i 100g mlevenih čvaraka.

Opis

60'
60'
0
0
  • U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo. Ostavite testo da se udvostruči. Formirati veknu, veknu zaseći na par mesta i posuti kimom . Posudu u kojoj ćete peći hleb, obložite papirom za pečenje. Veknu ostavite da odmara oko 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.

Bonus saveti

Možda će vam se učiniti da je previše 6 kašika masti, pored čvaraka i sira, verujte da nije. Baš je prolećni, ukusan, neophodan

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam