Sastojci

500g brašna,
3 dl mlake vode,
kašičica šećera,
kesica suvog kvasca
2 kašičice soli,
100g sitnog sira,
6 kašika masti i 100g mlevenih čvaraka.
1.U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo. Ostavite testo da se udvostruči. Formirati veknu, veknu zaseći na par mesta i posuti kimom . Posudu u kojoj ćete peći hleb, obložite papirom za pečenje. Veknu ostavite da odmara oko 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Možda će vam se učiniti da je previše 6 kašika masti, pored čvaraka i sira, verujte da nije. Baš je prolećni, ukusan, neophodan