Hleb sa sirom i čvarcima
Sastojci
- 500g brašna,
- 3 dl mlake vode,
- kašičica šećera,
- kesica suvog kvasca
- 2 kašičice soli,
- 100g sitnog sira,
- 6 kašika masti i 100g mlevenih čvaraka.
Opis
- U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo. Ostavite testo da se udvostruči. Formirati veknu, veknu zaseći na par mesta i posuti kimom . Posudu u kojoj ćete peći hleb, obložite papirom za pečenje. Veknu ostavite da odmara oko 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni. Drvenim štapićem proverite da li je hleb pečen.
Bonus saveti
Možda će vam se učiniti da je previše 6 kašika masti, pored čvaraka i sira, verujte da nije.
Baš je prolećni, ukusan, neophodan
Komentari