Zatvorena pica

Objavljeno 10.04.2022. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 20 g svezeg kvasca
  • 2 dl mleka
  • 1 kasicica secera
  • 1 dl ulja
  • 1 jaje
  • 2 kasicice secera
  • 400 g brasna
  • 100 ml kecapa
  • 150 g pecenice
  • 150 g mariniranih sampinjona
  • 150 g kackavalja
  • 50 ml majoneza
  • 1/2 kesice origana
  • 1 jaje
  • 50 g margarina
  • susam

Opis

40'
30'
0
0
  • Sjediniti mlako mleko,kvasac i secer pa ostaviti da kvasac nadodje.Posebno umutiti jaje,ulje i so.Dodati nadosao kvasac i polovinu brasna,pa promesati.Postepeno dodavati ostatak brasna i umesiti meko testo,a potom ga ostaviti da se odmori 20 minuta.
  • Zatim testo podeliti na 2 jufke i obe razviti na velicicnu pleha.Jednu koru prebaciti u pleh oblozen pek-papirom i premazati kecapom.Rasporediti pecenicu i sampinjone pa posuti rendanim kackavaljem i origanom.Odozgo staviti malo kecapa i majoneza.
  • Preko staviti drugu koru,premazati je umucenim jajetom,posuti susamom i rasporediti kockice margarina.Peci 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Bonus saveti

Umesto pecenice mozete koristiti kulen ili suhomesnato po zelji.. sa pecurkama ili bez, ova pica je savrsenog ukusa.. mekana i bogata filom..

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam