Nar pogači daje posebnu čar
250ml vode, | |
500g brašna, | |
1 kesica suvog kvasca, | |
1,5 kašičica šećera, | |
1 kašičica soli, | |
5 kašika ulja, | |
semenke lana, | |
susama, | |
začini po ukusu i | |
bobice nara za ukrašavanje, | |
1. | U mlaku vodu dodajte kvasac i šećer, promešajte, dodajte brašno so, ulje preostalu vodu i zamesite testo. Ostavite testo da naraste oko pola sata. Podmažite posudu u kojoj ćete peći pogaču pospite barašnom i izručite testo. Pospite susamom, lanom, začinima po ukusu. Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. Ukrasite bobicama nara, probajte odlična je. Ja sam ovo testo podelila na dva dela i napravila dve manje pogače. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |