Preukusna, samu da je jedeš

800g brašna, | |
400g pirea od bundeve, | |
100 ml mlakog mleka, | |
100 ml mlake vode, | |
42 g svežeg kvasca, | |
1 kašičica šećera, | |
1 kašičica soli, | |
100g semenki suncokreta i | |
3 kašike susama. | |
1. | Bundevu ispeći, ohladiti i propasirati. U veću činiju staviti brašno, dodati pire od bundeve, so, šećer i semenke. Kvasac izmrviti dodati mlaku vodu i mleko I izmešati ga sa ostalim sastojcima. Zamesiti fino, glatko testo, ostaviti ga da naraste, pa podeliti na 2 dela . Od prvog dela napraviti pogaču a od drugog dela pogačice. Ja sam samo pravila pogaču, pogačice nisam. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |