Sastojci

Veza sremuša,
600g brašna,
2 kašičice soli,
5 kašika kisele pavlake,
1 kašičica šećera,
200 do 250 ml mlake vode,
42g svežeg kvasca

Instrukcije

1.Sitno iseckati sremuš staviti u posudu za mešanje i pomešati sa brašnom. Dodati dve kašičice soli i pet kašika pavlake. U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.

Sremuš nabereš i napraviš ovaj božanstven hleb, ima ga i napijaci da se kupi, neobičan i mio hleb svim ukućanima….