Sremuš hleb

Objavljeno 14.03.2017. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • Veza sremuša,
  • 600g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 5 kašika kisele pavlake,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 do 250 ml mlake vode,
  • 42g svežeg kvasca

Opis

60'
50'
0
0
  • Sitno iseckati sremuš staviti u posudu za mešanje i pomešati sa brašnom. Dodati dve kašičice soli i pet kašika pavlake. U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac i jednu kašičicu šećera. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo. Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Ostaviti da odmara još oko pola sata, stavite u zagrejanu rernu na 250 C da se peče dok lepo ne porumeni oko 50 minuta.

Bonus saveti

Sremuš nabereš i napraviš ovaj božanstven hleb, ima ga i napijaci da se kupi, neobičan i mio hleb svim ukućanima....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam