Sastojci

450g belog brasna(T400meko)
-200g kukuruznog brasna
-30g svezeg kvaca
150ml mleka
150ml jogurta
150ml ulja
1 puna kasicica secera
1 kasicica soli
100g sitnog sira
50g suhomesnatog
50g zelenih maslina
1 belance
-1 zumance
susam
1.Pomešati brašno i kukuruzno brašno. A zatim pomešati kvasac, mlako mleko, 1 punu kašičicu šećera i malo brašna, pa sve sjediniti. Nakon 10 minuta dodati jogurt, ulje i kašičicu soli. Polako dodajte pomešano brašno i umesite testo. Ako je potrebno dodajte još malo mleka ( 20 do 50 ml. da dobijete mekano testo ) Umešeno testo ostavite 30 minuta da naraste. Tepsiju obložite pek papirom, tako što ćete ga prvo rukama izgužvati i malo pokvasiti jer ćete tako lakše obložiti. Kada testo naraste malo ga premesite i podelite na 19 delova. Svaki deo testa još malo premesite i napravite lopticu pa je malo pritisnite. U tepsiju ređajte od sredine. Znači prva loptica na sredinu pa oko nje šest loptica. Treči red 12 loptica. Pokrijte krpom i ostavite još oko 20 minuta. Za to vreme sastojke za fil iseckajte i pomešajte: suhomesnato, masline, sir, belanac. kada je prošlo 20 minuta, uzmite čašicu za rakiju pa dnom pritisnite svaku lopticu tako da napravite udubljenje za fil. Napunite kašičicom svako udubljenje filom koji ste pripremili. Žumanac pomešajte sa malo mleka, umutite lagano viljuškom i premažite pogaču i pospite susamom. Rernu zagrejte na 220 stepeni, ubacite pogaču pa smanjite na 200 stepeni. Pecite oko 30 minuta (zavisi od rerne) treba lepo da porumeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Punjenje može biti i po vašoj želji.