Savarin s jagodama

Sastojci

  • TESTO - 150 gr brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 jaja
  • 10 gr svežeg kvasca Alfa
  • 40 ml mlake vode
  • 50 g putera
  • SIRUP - 200 gr šećera
  • 400 ml vode
  • sok od pola limuna i narendana korica od jednog limuna
  • krem šlag 1 kesa
  • 300 gr jagoda

Opis

60'
25'
0
0
  • Sjediniti jaja,so, omekšali puter, svež kvasac,brašno i mlaku vodu, pa sve umutiti mikserom. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe. Okrugao kalup za tortu nauljiti i posuti brašnom( ili koristiti papir za pečenje), pa u sredini staviti manju vatrostalnu posudu. Oko vatrostalne posude sipati smeu za savaren i još jednom je ostaviti da nadođe.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Prokuvati vodu i šećer sa sokom i rendanom korom limuna. Pečeni savaren prebaciti na tanjir, pa postepeno zalivati toplim sirupom. Potom ga ostaviti da se ohladi.
  • Dekorisati šlagom i jagodama.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam