Savarin s jagodama
Sastojci
- TESTO - 150 gr brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 jaja
- 10 gr svežeg kvasca Alfa
- 40 ml mlake vode
- 50 g putera
- SIRUP - 200 gr šećera
- 400 ml vode
- sok od pola limuna i narendana korica od jednog limuna
- krem šlag 1 kesa
- 300 gr jagoda
Opis
- Sjediniti jaja,so, omekšali puter, svež kvasac,brašno i mlaku vodu, pa sve umutiti mikserom. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe. Okrugao kalup za tortu nauljiti i posuti brašnom( ili koristiti papir za pečenje), pa u sredini staviti manju vatrostalnu posudu. Oko vatrostalne posude sipati smeu za savaren i još jednom je ostaviti da nadođe.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Prokuvati vodu i šećer sa sokom i rendanom korom limuna. Pečeni savaren prebaciti na tanjir, pa postepeno zalivati toplim sirupom. Potom ga ostaviti da se ohladi.
- Dekorisati šlagom i jagodama.
Komentari