Sastojci

TESTO - 150 gr brašna
1/2 kašičice soli
2 jaja
10 gr svežeg kvasca Alfa
40 ml mlake vode
50 g putera
SIRUP - 200 gr šećera
400 ml vode
sok od pola limuna i narendana korica od jednog limuna
krem šlag 1 kesa
300 gr jagoda
1.Sjediniti jaja,so, omekšali puter, svež kvasac,brašno i mlaku vodu, pa sve umutiti mikserom. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe. Okrugao kalup za tortu nauljiti i posuti brašnom( ili koristiti papir za pečenje), pa u sredini staviti manju vatrostalnu posudu. Oko vatrostalne posude sipati smeu za savaren i još jednom je ostaviti da nadođe.
2.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Prokuvati vodu i šećer sa sokom i rendanom korom limuna. Pečeni savaren prebaciti na tanjir, pa postepeno zalivati toplim sirupom. Potom ga ostaviti da se ohladi.
3.Dekorisati šlagom i jagodama.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.