Mediteranski list

Sastojci

  • 700 g brašno tipa 400
  • sveži kvasac - 30 grama
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika provansalske mešavine začina
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 300 ml tople vode
  • nekoliko crnih i zelenih maslina
  • krupna morska so

Opis

60'
25'
0
0
  • U 200 ml mlake vode razmutiti kvasac, dodati kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu sjediniti polovinu brašna s kašičicom soli i mešavinom začina. Sipati nadošli kvasac , preostalo mlako mleko i maslinovo ulje, te promešati. Postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti rukom dok se testo ne odvoji od vanglice. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadoe. Testo podeliti na četiti jednaka dela.Prvo uzeti dva dela, pa nauljemnim rukama istanjiti svaki deo da bi dobili oblik lista.Prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje. Zaseći ga oštrim nožem najpre po sredini a zatim i ukoso s obe strane. Proreze malo raširiti da bi se testo razdvojilo. Na isti način oblikovati još dva hlepčića. Posuti ih krupnom morskom solju i utisnuti masline. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam