Sastojci

700 g brašno tipa 400
sveži kvasac - 30 grama
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašika provansalske mešavine začina
80 ml maslinovog ulja
300 ml tople vode
nekoliko crnih i zelenih maslina
krupna morska so
1.U 200 ml mlake vode razmutiti kvasac, dodati kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu sjediniti polovinu brašna s kašičicom soli i mešavinom začina. Sipati nadošli kvasac , preostalo mlako mleko i maslinovo ulje, te promešati. Postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti rukom dok se testo ne odvoji od vanglice. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadoe. Testo podeliti na četiti jednaka dela.Prvo uzeti dva dela, pa nauljemnim rukama istanjiti svaki deo da bi dobili oblik lista.Prebaciti na pleh obložen papirom za pečenje. Zaseći ga oštrim nožem najpre po sredini a zatim i ukoso s obe strane. Proreze malo raširiti da bi se testo razdvojilo. Na isti način oblikovati još dva hlepčića. Posuti ih krupnom morskom solju i utisnuti masline. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.