Vi možete da koristite za filovanje slatke pice voće po želji sveže ili već tretirano.
Za testo: | |
- 600 g brašna | |
- 250 ml tople vode | |
- 200 ml kiselog mleka | |
- 100 ml maslinovog ulja | |
- 1 kašičica žutog šećera od trske | |
- 1 kašičica morske soli | |
- 20 g svežeg kvasca | |
Za filovanje: | |
- SLATKO OD ČERI PARADAJZA | |
Još: | |
- vanilin šećer | |
- kokosovo brašno | |
- 4 lista rozetle |
1. | Za testo: |
2. | U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, kvasac i sve dobro promešati varjačom. |
3. | Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo. |
4. | Dodati ulje i sve dobro umešati. |
5. | Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira. |
6. | Testo ponovo promešati. |
7. | Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja. |
8. | Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora. |
9. | Filovanje: |
10. | Na pripremljeno testo za slatku picu ravnomerno rasporedite čeri paradajz iz slatka i pospite izmedju sirupom iz slatka. |
11. | Ostaviti desetak minuta da testo nadodje i stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do deset minuta, možda i pre, pratite da vam ne izgori. |
12. | Pečenu picu izvadite iz rerne i dodatno je pospite sirupom iz slatka i sa kašičicom kokosovog brašna. Ukrasite listovima rozetle. Picu iseći na 4 dela i poslužite uz dodatno posipanje kokosom i vanilin šećerom ili sirupom iz slatka. |