Sastojci

Za testo:
- 600 g brašna
- 250 ml tople vode
- 200 ml kiselog mleka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica žutog šećera od trske
- 1 kašičica morske soli
- 20 g svežeg kvasca
Za filovanje:
- SLATKO OD ČERI PARADAJZA
Još:
- vanilin šećer
- kokosovo brašno
- 4 lista rozetle

Instrukcije

1.Za testo:
2.U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, kvasac i sve dobro promešati varjačom.
3.Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo.
4.Dodati ulje i sve dobro umešati.
5.Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira.
6.Testo ponovo promešati.
7.Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja.
8.Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora.
9.Filovanje:
10.Na pripremljeno testo za slatku picu ravnomerno rasporedite čeri paradajz iz slatka i pospite izmedju sirupom iz slatka.
11.Ostaviti desetak minuta da testo nadodje i stavite u rernu zagrejanu na 250C stepeni do deset minuta, možda i pre, pratite da vam ne izgori.
12.Pečenu picu izvadite iz rerne i dodatno je pospite sirupom iz slatka i sa kašičicom kokosovog brašna. Ukrasite listovima rozetle. Picu iseći na 4 dela i poslužite uz dodatno posipanje kokosom i vanilin šećerom ili sirupom iz slatka.

Vi možete da koristite za filovanje slatke pice voće po želji sveže ili već tretirano.