Potrebno je za testo: 5 dl mleka 4 supene kasike šećera 1 kockia kvasaca 3 soljice(1,5 dl) ulja 2 žumanca 1 kesica cimeta 1 supena kasika soli 1 kg mekog brasna Za posipanje: 5 kašika šećera Priprema: Kvasac sa dodatkom šećera, malo brašna i svom količinom mlakog mleka staviti da nadođe. U to dodati ulje, so, brašno, žumanca, cimet, zamesiti testo i ostaviti još da raste. Naraslo testo izručiti na radnu površinu posutu brašnom. Testo rastanjiti, na debljinu maloga prsta, posuti sa 5 kašika kristal šećera i seći na trake, svaku traku uvrnuti. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i ređati štapiće. U zagrejanoj rerni peći štapiće dok ne budu pečeni. Pečene možete a i ne morate posuti šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.