Socne ruzice

Objavljeno 25.04.2022. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 300 g brasna
  • 3 zumanceta
  • malo soli
  • narendana kora limuna
  • 1 dl mleka
  • 20 g kvasca
  • 100 g margarina
  • 100 g secera
  • 1 vanil secer
  • 1 dl mleka
  • 1 kasika secera

Opis

45'
30'
0
0
  • Izmrviti kvasac u mlako mleko, pa ga ostaviti da nadodje.U dublju posusu sipati polovinu brasna.Dodati zumanca,so,narendanu koru limuna i nadosao kvasac.Postepeno dodajuci preostalo brasno umesiti glatko testo,pa ga ostaviti da odstoji 20 minuta.
  • Za to vreme pripremiti fil.Umutiti margarin sa secerom i vanil secerom.
  • Testo razvuci oklagijom na debljinu oko 5 mm,pa ga premazati pripremljenim filom.Uviti u rolat pa ga iseci na komade.
  • Redjati ih u pleh oblozen pek papirom i peci na 200 stepeni oko 25 minuta.Mleko prokuvati sa secerom,preliti ruzice pa ih vratiti da se peku jos 5 minuta.

Bonus saveti

Mekane ruzice savrsenog ukusa..

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam