Socne ruzice
Sastojci
- 300 g brasna
- 3 zumanceta
- malo soli
- narendana kora limuna
- 1 dl mleka
- 20 g kvasca
- 100 g margarina
- 100 g secera
- 1 vanil secer
- 1 dl mleka
- 1 kasika secera
Opis
- Izmrviti kvasac u mlako mleko, pa ga ostaviti da nadodje.U dublju posusu sipati polovinu brasna.Dodati zumanca,so,narendanu koru limuna i nadosao kvasac.Postepeno dodajuci preostalo brasno umesiti glatko testo,pa ga ostaviti da odstoji 20 minuta.
- Za to vreme pripremiti fil.Umutiti margarin sa secerom i vanil secerom.
- Testo razvuci oklagijom na debljinu oko 5 mm,pa ga premazati pripremljenim filom.Uviti u rolat pa ga iseci na komade.
- Redjati ih u pleh oblozen pek papirom i peci na 200 stepeni oko 25 minuta.Mleko prokuvati sa secerom,preliti ruzice pa ih vratiti da se peku jos 5 minuta.
Bonus saveti
Mekane ruzice savrsenog ukusa..
Komentari