Uvijena pogača

Objavljeno 07.11.2015. od Dijana Ademovic

Sastojci

  • 600 g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kocka kvasca,
  • 1 dl ulje,
  • 300 ml mineralne vode,
  • 1 šoljica mleka,
  • 1 jaje,
  • malo krem-margarina
  • 1 šoljica ulja

Opis

60'
30'
0
5
  • U prosejano brašno dodati so, kvasac, mleko, jaje i ulje i smlačenom mineralnom vodom umesiti glatko testo. Ako je potrebno, dodati jos malo vode, da bi testo bilo podatno. Ostaviti ga da miruje na toplom i udupla volumen. Podeliti testo na tri lopte.
  • Rasuci oklagijom kore i svaku premazati krem-margarinom. Kore se slažu jedna na drugu i razvlači jedna kora. Još malo razoklagijati koru.
  • Nožem iseći koru na trakice, od gore prema dole, s tim da ne sečemo do kraja.Sad uvijamo koru od donjeg levog ugla prema gore formirajući rolat.
  • Savijemo u vidu puža i stavimo pogaču u pleh obložen pek-papirom i ostavimo da odmara još neko vreme.
  • Kad naraste u plehu, premazati pogaču umućenim jajetom, posuti semenjem po izboru i staviti u zagrejanu pećnicu. Pogača je gotova kad dobije lepu, zlatnu boju. Prohladiti i poslužiti uz sir.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam