
2.5dcl jogurta | |
2.5dcl vode | |
0.5dcl ulja | |
Kvasac i Šećera malo da kvasac proradi | |
2 kafene kašičice soli | |
Oko 700gr brašna | |
1. | Jogurt i vodu ugrejemo dodamo secer i kvasac i čekamo sa kvasac "proradi". Potom dodamo ulje i malo brasna mesimo sa varjacom, pa dodamo so i opet brasno i sad vec rukom mesimo dok testo postano takvo da se ne lepi za ruke. Ostavimo na toplom u ciniju prekrijemo folijom i čekamo da se udvostruči. Kad se udvostručilo na dasku za mesenje i opet mesimo da li 1 veknu ili 2 manje. Tepsija i da se digne testo u tepsiji malo ga zarezemo kad se digne i pravac rerna na nekih pola sata na 180-200C. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |