Sastojci

200 ml hladne vode
500-600 gr brašna
2 kašičice sode bikarbone
prsohvat soli
150 ml ulja
20 kašika mlevenih oraha
10 kašika šećera
Šerbet- 500 gr šećera
ćaša i po vode
1.1. Od brašna, hladne vode, sode bikarbone, ulja i soli zamesiti testo. Dobro ga izradite i podelite na devet jednakih loptica. Pleh prečnika 22 cm podmažite uljem. 2.Uzmite jednu lopticu i razvijte je oklagijom u krug što tanje u veličini pleha.Stavite testo u podmazan pleh, pospite sa malo šećera i mlevenih oraha. Ponovite postupak sa svim ostalim lopticama. 3. Na poslednju koru ne ide fil, već je samo malo poprskajte uljem. Pre pečenja orasnik isecite na kocke i ostavite da tako odstoji 15 minuta. 4.Pecite oo 40 minuta na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.Kad bude gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim prelite vrelim šerbetom.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Orasnik treba dobro da upije šerbet pre služenja.