BAKIN ORASNIK

Objavljeno 21.01.2017. od Sonja Stevanović

Sastojci

  • 200 ml hladne vode
  • 500-600 gr brašna
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • prsohvat soli
  • 150 ml ulja
  • 20 kašika mlevenih oraha
  • 10 kašika šećera
  • Šerbet- 500 gr šećera
  • ćaša i po vode

Opis

30'
40'
1
0
  • 1. Od brašna, hladne vode, sode bikarbone, ulja i soli zamesiti testo. Dobro ga izradite i podelite na devet jednakih loptica. Pleh prečnika 22 cm podmažite uljem. 2.Uzmite jednu lopticu i razvijte je oklagijom u krug što tanje u veličini pleha.Stavite testo u podmazan pleh, pospite sa malo šećera i mlevenih oraha. Ponovite postupak sa svim ostalim lopticama. 3. Na poslednju koru ne ide fil, već je samo malo poprskajte uljem. Pre pečenja orasnik isecite na kocke i ostavite da tako odstoji 15 minuta. 4.Pecite oo 40 minuta na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.Kad bude gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim prelite vrelim šerbetom.

Bonus saveti

Orasnik treba dobro da upije šerbet pre služenja.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam