Sastojci

300ml mleka
200 ml voda
1 kocka Alfa kvasac
1 jaje
3 kašiike šećera
1 kašičica soli
5 kašika ulja
rendana kora limuna
1 kg brašna
Potrebno za fil :
200 gr čokolade
4 kašika ulja
4 kašika vode
Potrebno za posipanje :
šećer u prahu po želji
1.Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.
2.Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.
3.Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).
4.Peći na 200 C oko 20 minuta . Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite. Uživajte u ukusu.Prijatno !
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.