300ml mleka | |
200 ml voda | |
1 kocka Alfa kvasac | |
1 jaje | |
3 kašiike šećera | |
1 kašičica soli | |
5 kašika ulja | |
rendana kora limuna | |
1 kg brašna | |
Potrebno za fil : | |
200 gr čokolade | |
4 kašika ulja | |
4 kašika vode | |
Potrebno za posipanje : | |
šećer u prahu po želji |
1. | Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko ,vodu,šećer izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaje,so,ulje ,isipajte nadošli kvasac,uzrendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči. |
2. | Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi. |
3. | Nadošlo testo podelite da dve lopte.Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Postupak ponoviti i sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom). |
4. | Peći na 200 C oko 20 minuta . Ohladiti i seći štrudlu po želji.Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom-ako volite. Uživajte u ukusu.Prijatno ! |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |