500g brašna, | |
2 žumanca, | |
100 g šećera, | |
250 g sala, | |
40g kvasca, | |
1 kašičica šećera, | |
malo soli | |
po potrebi mleka. | |
Za fil: Pekmez po ukusu | |
1. | Staviti kvasac sa kašičicom sećera i brašna u mleko da nadođe. U posudu staviti brašno, dodati kvasac, žumanca, šećera i mleka koliko je potrebno da se dobije srednje tvrdo testo. Napraviti jufku, prekriti krpom i ostaviti malo da odstoji. Zatim jufku razviti na debljinu 1cm premazati salom i presaviti kao knjigu, sve četiri strane i ostaviti da stoji 10 minuta. Isti postupak ponoviti tri puta.Razviti testo, seći na kvadratiće na svaki staviti kašičicu pekmeza od kajsija ,šljiva i formirati kiflu. Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni . Vruće posuti šećerom u prahu. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |