Sastojci

500g brašna,
2 žumanca,
100 g šećera,
250 g sala,
40g kvasca,
1 kašičica šećera,
malo soli
po potrebi mleka.
Za fil: Pekmez po ukusu
1.Staviti kvasac sa kašičicom sećera i brašna u mleko da nadođe. U posudu staviti brašno, dodati kvasac, žumanca, šećera i mleka koliko je potrebno da se dobije srednje tvrdo testo. Napraviti jufku, prekriti krpom i ostaviti malo da odstoji. Zatim jufku razviti na debljinu 1cm premazati salom i presaviti kao knjigu, sve četiri strane i ostaviti da stoji 10 minuta. Isti postupak ponoviti tri puta.Razviti testo, seći na kvadratiće na svaki staviti kašičicu pekmeza od kajsija ,šljiva i formirati kiflu. Ređati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni . Vruće posuti šećerom u prahu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.