Štrudla sa dve vrste pekmeza
Sastojci
- 400 gr brašna
- 1 jaje
- 1 kvasac
- prstohvat soli
- 1 mala kašika šećera
- 1 mala kašika cimeta
- voda
- Premaz :
- pekmez od šljiva i šipurka ili kajsije
- 2 - 3 kašike margarina za mazanje
- Posipanje :
- šećer u prahu
Opis
- U dublju posudu sipati brašno , šećer , so , cimet , dodati umućeno jaje i zamesiti srednje tvrdo testo sa mlakom vodom.Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na dve jednake jufke.
- Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku , premazati sa pekmezima i urolati.
- Oba rolata staviti jedan do drugog i uplesti ih .
- Staviti u pleh , premazati margarinom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Pečenu štrudlu ohladiti , seći na kriške i posuti šećerom u prahu.
Komentari