Za testo: 500 g brašna 250 ml mleka 100 ml ulja 2 jajeta 1/2 kockice svežeg Vrenje kvasca 1/2 kašičice soli 5 kašičica šećera Za nadev: Po potrebi džem od šipka Za premazivanje: 1 žumance nekoliko kapi ulja Za posipanje: po potrebi šećera u prahu Priprema: U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta. U dublju vanglu sipati brašno, pa mu dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Zatim sjedinjeno testo još malo premesiti rukama na pobrašnjenoj radnoj površini, i onda ga podeliti na 2 jufke. Jufke prekriti krpom i ostaviti ih da miruju 45 minuta. Nakon toga jufke istanjiti oklagijom što više možete, pa zatim celu površinu obilno premazati džemom od šipka. Urolati i staviti u podmazan pleh. Štrudle premazati umućenim žumancem u koje smo stavili nekoliko kapi ulja. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Gotove štrudle malo poprskati vodom, prekriti suvom krpom i ostaviti da se ohlade. Štrudle posipati šećerom u prahu. Po receptu Marine Zdravković
Štrudla sa džemom od šipka
od Mesimo zajednou Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar