STRUDLA SA MAKOM

Objavljeno 20.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • Potrebno je za testo:500 g brasna
  • 150 g margarina
  • 100 g secera
  • so
  • zumance
  • 1 pakovanje kvasca
  • 1
  • 25 dl mleka
  • korica limuna. Za fil 400 g maka
  • 1 dl mleka
  • 200 g margarina
  • 200 g secera
  • kora limuna .100 g suvog grozdja
  • malo ruma
  • 2 kasike meda zumance za premazivanje. Priprema

Opis

60'
20'
0
0
  • U malo mlakog mleka otopiti kvasac ,dodati kasiku brasna i malo secera i ostaviti da nadodje.Omeksali margarin dobro umutiti dodati secer ,zumanca i rendanu koricu limuna .Umesajte brasno koje ste pomesali sa solju i na kraju dodajte kvasac.Testo dobro umesite i ostavite da se udvostruci.Stavite mleko sa secerom i dodajte mak.U omeksali margarin dodajte mak ,koricu limuna i med.Suvo grozdje natopite u rumu i sve zajedno dodajte u fil.Razvucite testo ,nanesite fil i urolajte koru sa obe strane.Strudlu prebacite u podmazan pleh i ostavite jos pola sata da odstoji.Premazite umucenim zumancetom i pecite kok 40 min na 200 stepeni.

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam