2 dcl mleka 2 kasike suvog kvasca 100 g margarina 1 celo jaje | |
2 zumanca 400 g brašna prstohvat soli 4 kasike šećera 1 čep rakije ulje za prženje kristal šećer za posipanje Fil: pola litre mleka | |
2 pudinga od vanile | |
100 g margarina | |
400 g malina | |
2 vanilin secera | |
100 g secera u prahu. Puding skuvati sa mlekom | |
dodati umucen margarin | |
secer | |
vanilin secer i maline. | |
1. | Mleko ugrejte da bude mlako, dodajte mu kvasac i pustite da se malo digne. Margarin otopite. Izmiksajte zumanca i jaje zajedno s otopljenim margarinom, zatim dodajte brašno, narasli kvasac, prstohvat soli, šećer i rakiju. Zamesite glatko testo, testo ce bice malo ljepljivo, neka ostane tako. Testo ostavite da naraste. |
2. | Testo razvitii na debljinu od 3 cm. Manjom čašom vadite krofne. Ostavite ih tako da se još malo dižu dok se ne ugreje ulje.. Ulje uspiteu duboku serpu, krofne moraju plivati u ulju. Pripremite posudu sa kristal šećerom, te tepsiju gdje ćete stavljati gotove krofne . Krofne stavljajte u vruće ulje, pržite ih oko 1 minute, cim potamne gotove su. Vruće krofne uvaljajte u kristal šećer.Krofne poredjajte na tacnu premazite filom i tako redom dok se fil i krofne ne potrose.Ukrasite po ukus |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |