Sastojci

2 dcl mleka 2 kasike suvog kvasca 100 g margarina 1 celo jaje
2 zumanca 400 g brašna prstohvat soli 4 kasike šećera 1 čep rakije ulje za prženje kristal šećer za posipanje Fil: pola litre mleka
2 pudinga od vanile
100 g margarina
400 g malina
2 vanilin secera
100 g secera u prahu. Puding skuvati sa mlekom
dodati umucen margarin
secer
vanilin secer i maline.
1.Mleko ugrejte da bude mlako, dodajte mu kvasac i pustite da se malo digne. Margarin otopite. Izmiksajte zumanca i jaje zajedno s otopljenim margarinom, zatim dodajte brašno, narasli kvasac, prstohvat soli, šećer i rakiju. Zamesite glatko testo, testo ce bice malo ljepljivo, neka ostane tako. Testo ostavite da naraste.
2.Testo razvitii na debljinu od 3 cm. Manjom čašom vadite krofne. Ostavite ih tako da se još malo dižu dok se ne ugreje ulje.. Ulje uspiteu duboku serpu, krofne moraju plivati u ulju. Pripremite posudu sa kristal šećerom, te tepsiju gdje ćete stavljati gotove krofne . Krofne stavljajte u vruće ulje, pržite ih oko 1 minute, cim potamne gotove su. Vruće krofne uvaljajte u kristal šećer.Krofne poredjajte na tacnu premazite filom i tako redom dok se fil i krofne ne potrose.Ukrasite po ukus
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.