Sastojci

Potrebno je:
Za testo:
3 jajeta,
½ l mleka,
1 kašika masti ili putera,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.
Za fil:
200 g mlevenih oraha
mleka po potrebi
5 kašika šećera
1.Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću (puterom).
2.Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste. Za to vreme poparite orahe sa mlekom i šećerom. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od oraha pa uviti u štrudlu. Tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Vreme je jako lepo da biste sedeli u kući, ali ako ste se ipak odlučili da ostanete kod kuće, provedite ga uz dobru knjigu i mirisnu štrudlu. Moj izbor za danas!