Pojesti u slast.
Za koru: | |
500-600 g brašna | |
150 g margarina | |
2 dl mleka | |
1 dl vode | |
1 jaje | |
1 belence | |
malo soli | |
1 paketić kvasca Alfa | |
1 kašičica šećera | |
Za fil: | |
1 kesica cimeta | |
50 g suvog grožđa | |
Za premazivanje i posipanje: | |
1 žumance |
1. | Rastvorite kvasac i kašičicu šećera u mlakoj vodi. U plastičnoj činiji izmešajte sve sastojke za koru i dodajte nadošli kavasac. Zamesite testo i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi da se udvostruči. |
2. | Nadošlo testo premesite i podelite na dva ili tri dela. Pojedinačno svaki deo razvijte u pravougaonu jufku i filujte cimetom i suvim grožđem (cimet i grožđe ostaavite za preostale jufke). Urolajte, namažite žumancetom i pospite šećerom. Isecite na menje komade da dobijete štrudlice. Poređajte u namazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni. |