Štrudlice sa cimetom i grožđicama

Objavljeno 26.11.2015. od Adilja Hodza

Sastojci

  • Za koru:
  • 500-600 g brašna
  • 150 g margarina
  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 1 jaje
  • 1 belence
  • malo soli
  • 1 paketić kvasca Alfa
  • 1 kašičica šećera
  • Za fil:
  • 1 kesica cimeta
  • 50 g suvog grožđa
  • Za premazivanje i posipanje:
  • 1 žumance
  • malo šećera

Opis

60'
30'
1
0
  • Rastvorite kvasac i kašičicu šećera u mlakoj vodi. U plastičnoj činiji izmešajte sve sastojke za koru i dodajte nadošli kavasac. Zamesite testo i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi da se udvostruči.
  • Nadošlo testo premesite i podelite na dva ili tri dela. Pojedinačno svaki deo razvijte u pravougaonu jufku i filujte cimetom i suvim grožđem (cimet i grožđe ostaavite za preostale jufke). Urolajte, namažite žumancetom i pospite šećerom. Isecite na menje komade da dobijete štrudlice. Poređajte u namazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.

Bonus saveti

Pojesti u slast.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam