Sastojci

Za koru:
500-600 g brašna
150 g margarina
2 dl mleka
1 dl vode
1 jaje
1 belence
malo soli
1 paketić kvasca Alfa
1 kašičica šećera
Za fil:
1 kesica cimeta
50 g suvog grožđa
Za premazivanje i posipanje:
1 žumance

Instrukcije

1.Rastvorite kvasac i kašičicu šećera u mlakoj vodi. U plastičnoj činiji izmešajte sve sastojke za koru i dodajte nadošli kavasac. Zamesite testo i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi da se udvostruči.
2.Nadošlo testo premesite i podelite na dva ili tri dela. Pojedinačno svaki deo razvijte u pravougaonu jufku i filujte cimetom i suvim grožđem (cimet i grožđe ostaavite za preostale jufke). Urolajte, namažite žumancetom i pospite šećerom. Isecite na menje komade da dobijete štrudlice. Poređajte u namazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.

Pojesti u slast.