Ovo nam je omiljeni recept jer je pogača stvarno fenomenalno, mekana i ukusna. Pored toga što je predivnog ukusa jako je dekorativna i zaista uživamo u njoj.

1kg brašna | |
6dl mleka | |
3 kašike ulja | |
150g margarina | |
30g kvasca | |
1 kašika šećera | |
3 jajeta+1 žumance | |
so po ukusu | |
1 kašika susama | |
1. | U posudi pomešati kvasac, šećer i mleko i sačekati da se kvasac aktivira. Zatim dodati jaja, ulje, so, brašno i zamesiti glatko testo srednje čvrstine. Ostaviti testo na toplom da nadodje. |
2. | Kada testo nadodje podeliti ga na 4 loptice ali da 4 loptica bude malo manja od ostalih. Prvu lopticu razvući u krug veličine tepsije i premazati ga omeksalim margarinom. Zatim preko nje staviti drugu lopticu i ponoviti postupak sa 3 loptice. Testo icesi na 8 delova/trouglova kao da sečete picu i prevrnuta dva reda od centra prema krajevima. Od četvrtog dela napraviti loptu i staviti je u sredinu. Pogaču premazati žumancetom i središnji deo posuti susamom. Ostaviti da naraste i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |