Sastojci

1kg brašna
6dl mleka
3 kašike ulja
150g margarina
30g kvasca
1 kašika šećera
3 jajeta+1 žumance
so po ukusu
1 kašika susama
1.U posudi pomešati kvasac, šećer i mleko i sačekati da se kvasac aktivira. Zatim dodati jaja, ulje, so, brašno i zamesiti glatko testo srednje čvrstine. Ostaviti testo na toplom da nadodje.
2.Kada testo nadodje podeliti ga na 4 loptice ali da 4 loptica bude malo manja od ostalih. Prvu lopticu razvući u krug veličine tepsije i premazati ga omeksalim margarinom. Zatim preko nje staviti drugu lopticu i ponoviti postupak sa 3 loptice. Testo icesi na 8 delova/trouglova kao da sečete picu i prevrnuta dva reda od centra prema krajevima. Od četvrtog dela napraviti loptu i staviti je u sredinu. Pogaču premazati žumancetom i središnji deo posuti susamom. Ostaviti da naraste i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ovo nam je omiljeni recept jer je pogača stvarno fenomenalno, mekana i ukusna. Pored toga što je predivnog ukusa jako je dekorativna i zaista uživamo u njoj.