Suncokret pogača

Sastojci

  • 650 g brašna
  • 20 g Alfa kvasca
  • 150 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 180 g jogurta
  • 3 jajeta
  • 250 g margarina
  • 2 kašike ulje
  • po potrebi susam

Opis

70'
30'
0
0
  • U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiiu brašna i ostaviti da nadođe.
  • Umutiti 2 jajeta i 1 belance,pa dodati polovinu od ukupne količine brašna,so,nadošli kvasac,jogurt,ulje i 125 g omekšalog margarina.
  • Dodavati preostalu količinu brašna i zanesiti teeto.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na 5 jednakih jufki i 1 manju.
  • Pet jufki razviti okkagijom,ređati jednu na drugu i premazivati ih omekšalim margarinom(utrošiti 125 g margarina koji je preostao).Petu jufku ne mazati,već oklagijom razviti i iseći na 8 trouglova.
  • Trouglove uviti u kifle,a zatim svaku kiflu preseći na pola i širim delom ređati u krug u uljem podmazanu tepsiju.
  • Od manjeg dela testa koji je ostavljen sa strane čašicom izvaditi 7 krugova i od njih formirati cvet na sredini pogače.
  • Ostaviti da odstoji dok testo ne popuni tepsiju.
  • Žumance razmutiti viljuškom,premazati pogaču i posuti susamom.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
  • Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhunjskom krpom,ostaviti da se prohladi,pa izručiti iz tepsije i poslužiti.

Bonus saveti

Mekana kao pamuk,ukusna da joj ravne nema,a i kako ne bi bila kad se sa Alfa kvascem sprema.Ova pogača je naš najomiljeni novogodišnji recept,jer,obožavamo pogače koje idu uz sve specijalitete koje pripremamo za novogodišnje praznike,a od svih nas se najviše raduje naše dete.Pokloni su spremni,trpeza će biti fina baš,a za svako ukusno pecivo zaslužan je Alfa,a i Vrenje kvasac Vaš.Pozdrav svima koliko Vas ima.U zdravlju i sreći praznike dočekali i sa svojim najmilijim u veselju proslavili.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam