Magični hleb TAIN Potrebno je: 3 čaše brašna (možete koristiti raženo, integralno ili obično brašno, a možete i napraviti kombinaciju sva tri), 2 kafene kašičice soli, četvrtina kafene kašičice suvog kvasca i jedna i po čaša vode. Priprema: Pomešajte brašno, so i kvasac, zatim dodajte vodu i promešajte kašikom ili varjačom. Pokrijte i ostavite da odstoji 12 sati (posudu s testom možete staviti u plastičnu kesu ako nećete da se uhvati korica). Nakon toga ponovo promešajte i ostavite da stoji dok se na površini testa ne pojave mehurići vazduha, a to može potrajati od 7 do 12 sati ili duže. Istresite testo na radnu površinu, koju ste prethodno posuli brašnom, i preklopite ga kao koverat, a zatim prevrnite i prekrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji još sat, dva. Prvo zagrejte posudu (potrebna vam je posuda s poklopcem), pola sata pre prečenja, a zatim stavite testo u posudu, poklopite i pecite pola sata na 250 stepeni. Nakon toga skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta. Ovako pripremljen hleb nije samo hrana, čuvajte ga i možda i vama donese sreću. Čarobni hleb, u prevodu je sledovanje, vredi se potruditi i napraviti ga….

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.