Nakon što izvadite poprskajte vodom i prekrijte krpom.
800 g belog brašna | |
1 kesica suvog kvasca | |
2 dl toplog mleka | |
1 dl ulja | |
4 dl tople vode | |
1 kašičica šećera | |
1 kašičica soli | |
1 jaje | |
malo mleka | |
margarin za premazivanje | |
1. | Rastvoriti kvasac u toplom mleku i dodati šećer, dodati sve u brašno, i mešati zatim dodati so i ulje i na kraju vodu. Umesti i ostaviti poklopljeno da stoji 30 minuta. Nakon toga premesiti pa ostaviti još 10 min. Potom razvući koru i okruglom modicom vaditi testo. Ređati u tepsiju ili pleh podmazan margarinom i posut brašnom. Na kraju premazati jajem u koje smo sipali mleko i ostaviti još 20 min. Peći u zagrejanoj pećnici 30 minuta na 200 stepeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |