Uskršnja pogača
Sastojci
- 800 g belog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 dl toplog mleka
- 1 dl ulja
- 4 dl tople vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- malo mleka
- margarin za premazivanje
Opis
- Rastvoriti kvasac u toplom mleku i dodati šećer, dodati sve u brašno, i mešati zatim dodati so i ulje i na kraju vodu. Umesti i ostaviti poklopljeno da stoji 30 minuta. Nakon toga premesiti pa ostaviti još 10 min. Potom razvući koru i okruglom modicom vaditi testo. Ređati u tepsiju ili pleh podmazan margarinom i posut brašnom. Na kraju premazati jajem u koje smo sipali mleko i ostaviti još 20 min. Peći u zagrejanoj pećnici 30 minuta na 200 stepeni.
Bonus saveti
Nakon što izvadite poprskajte vodom i prekrijte krpom.
Komentari