Sastojci

800 g belog brašna
1 kesica suvog kvasca
2 dl toplog mleka
1 dl ulja
4 dl tople vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
malo mleka
margarin za premazivanje
1.Rastvoriti kvasac u toplom mleku i dodati šećer, dodati sve u brašno, i mešati zatim dodati so i ulje i na kraju vodu. Umesti i ostaviti poklopljeno da stoji 30 minuta. Nakon toga premesiti pa ostaviti još 10 min. Potom razvući koru i okruglom modicom vaditi testo. Ređati u tepsiju ili pleh podmazan margarinom i posut brašnom. Na kraju premazati jajem u koje smo sipali mleko i ostaviti još 20 min. Peći u zagrejanoj pećnici 30 minuta na 200 stepeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Nakon što izvadite poprskajte vodom i prekrijte krpom.