Uvijena lisnata pogaca

Sastojci

  • 250 g margarina
  • 500 g brasna
  • 25 g kvasca Alfa
  • 1 kasikica secera
  • 1,5 kasikica soli
  • 300 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 2 komada jaja
  • 1 jaje za premazivanje

Opis

20'
30'
0
0
  • Potopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi. U pola količine brašna staviti so, dva jaja, mlako mleko. Dodati nadošli kvasac i sa ostatkom brašna umesiti testo. Ostaviti 15-20 minuta da naraste.
  • Naraslo testo razviti što tanje pa ga po celoj površini premazati omekšalim margarinom. Ako je margarin iz frižidera može da se izrenda preko cele površine testa.
  • Sada ostrim nožem iseći teso na trake širine oko 1 cm, ali samo sredinu, ostavljajući po 2 cm sa sve četiri strane.
  • Sada tako testo dijagonalno uvijati u rolat. Pripremiti, podmazati tepsiju pa uvijeni rolat smotati u krug u tepsiju. Premazati umućenim jajetom i po želji posuti susamom.
  • Ostaviti desetak minuta u tepsiji, dok se greje rerna na 180 stepeni. Staviti da se peče oko 30 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam