Venac novogodisnja pogaca

Objavljeno 26.12.2020. od Milan Zivkovic

Sastojci

  • 0.5 kg brasna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 1 jaje
  • 1 zumance
  • 125 gr margarina
  • 1 dl ulja
  • 1.25 dl vode
  • 1.25 dl mleka
  • malo susama
  • malo kima
  • 1 kasicica soli

Opis

60'
5'
0
0
  • 1.U toplu vodu staviti kvasac,1 kasicicu secera i 1 kasicicu brasna i ostaviti da nadolazi.
  • 2.U vanglicu staviti brasno,so,ulje,jaje,nadosli kvasac i sve dobro zamesiti sa dolivanjem mleka.Testo ostaviti na toplom da raste 30 minuta.
  • 3.Nadoslo testo premesiti,podeliti na 4 dela.Svaki deo razvaljati na krugove i svaki premazati margarinom omeksalim a zadnji krug ne mazati.Ostaviti 15 minuta da stoji.
  • 4.Testo rastanjiti oklagijom na velicinu 20x50 cm za tepsiju 29 cm.Rastanjeno testo premazati margarinom,podeliti po vertikali na pola i uviti dva rolata.Rolate spojiti na pocetku i uplesti ih i staviti u tepsiju namazanu margarinom.
  • 5.Ukljuciti rernu na 200 stepeni a pogacu premazati umucenim zumancetom i posuti je susamom i lanom.Peci 25 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam