Kopriva ili žara, vredi se potrudi i nabrati par listova, pogača će oduševiti sve ukućane, nije svakidašnja
600-700 g brašna, | |
2dl mleka, | |
2dl jogurta, | |
100g sitnog sira, | |
1 kockica kvasca, | |
1 kašika šećera, | |
desetak listova koprive, | |
so po ukusu | |
50 ml ulja i 1 jaje. | |
1. | desetak listova koprive, Kvasac razmutiti sa malo mleka brašna i šećera, ostaviti da odstoji. Dodati mleko, jogurt, ulje, jaje, brašno, cele listove koprive so po ukusu i zamesiti testo. Testo ostaviti da naraste. Premesiti testo, tepsiju podmazati staviti pogaču , premazai sa mešavinom brašna i vode. Na pogaču možete poređati cele listove koprive a i ne morate. Ja sam poređala listove koprive. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pogaču dok lepo ne porumeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |