Hleb i kiflice sa bundevom

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 700g brašna,
  • 400g pirea od bundeve,
  • 200 ml mlakog mleka,
  • 42g svežeg kvasca,
  • 1 jaje
  • plus jedno žumance za premazivanje,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 100g margarina,
  • semenke
  • susama, lana po ukusu.

Opis

40'
35'
0
0
  • Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.. Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od jednog dela formirati veknicu i staviti je u podmazan i pobrašnjen kalup za hleb. Ostavite da naraste. Drugi deo testa podeliti na dva dela. Svaki deo testa posebno razvući u krug i iseći na 12 trouglova. Na svaki trougao staviti po mali komadić margarina, uviti kiflicu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Razmutiti žumance sa 2 kašike mleka i premazati hleb i kiflice. Hleb posuti semenkama po ukusu. . Hleb peći na 200C oko 35 minuta dok lepo ne porumeni . Kiflice peći na 180C oko 20-25 minuta, tj. dok lepo ne porumene.

Bonus saveti

Dva u jednom lep i ukusan hleb, za ukućane a kiflice za goste

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam