Sastojci

700g brašna,
400g pirea od bundeve,
200 ml mlakog mleka,
42g svežeg kvasca,
1 jaje
plus jedno žumance za premazivanje,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
100g margarina,
semenke
susama, lana po ukusu.
1.Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, jaje i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.. Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od jednog dela formirati veknicu i staviti je u podmazan i pobrašnjen kalup za hleb. Ostavite da naraste. Drugi deo testa podeliti na dva dela. Svaki deo testa posebno razvući u krug i iseći na 12 trouglova. Na svaki trougao staviti po mali komadić margarina, uviti kiflicu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Razmutiti žumance sa 2 kašike mleka i premazati hleb i kiflice. Hleb posuti semenkama po ukusu. . Hleb peći na 200C oko 35 minuta dok lepo ne porumeni . Kiflice peći na 180C oko 20-25 minuta, tj. dok lepo ne porumene.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Dva u jednom lep i ukusan hleb, za ukućane a kiflice za goste