Za testo je potrebno: 500 g brašna, malo soli, 1 kašika šećera, 1 kesica suvog kvasca, 2 jaja, 200 ml mlakog mleka i 100 ml ulja. Za fil: 2 praziluka, 1 kašičica soli, 200g sitnog sira, 100g salame i 1jaje. Način pripreme Testo: U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati. Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Fil: Praziluk iseckati, dodati so, sir, seckanu salamu i jaje. Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Polovinu površine premazati filom preklopiti drugom polovinom i blago pritisnuti površinu da se testo i fil što bolje sastave. Pripremljeno testo iseći na tračice širine 1 cm i spiralno uviti sa oba kraja ili što je meni možda dekorativnije motati kao klupče. Sve ponoviti i sa drugom jufkom.Dobijene spirale ili klupčad slagati u podmazan pleh, peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i toplo I hladno je jako ukusno.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.