1/2 kockice Alfa kvasca | |
250 ml mleka | |
250 ml vode | |
2 jaja | |
1 kašičica šećera | |
2 kašike soli | |
250 gr sala | |
350 gr čvaraka | |
brašno po potrebi |
1. | U mlako mleko izmrviti kvasac,sipati šećer i ostaviti da naraste.U vanglu za mešenje sipati narasli kvasac,jaja,so ,vodu i postepeno dodavajući brašno umesite meko i glatko testo.Salo i čvarke posebno sameljite i podelite na 5 delova.Postupak:Testo razvučite u pravougaonu ploču debljine prsta,premažite delom sala i pospite mlevenim čvarcima..Preklopite ga kao pismo i ostavite da odstoji 10 minuta.Postupak ponovite još 4 puta.Poslednji put testo razvijte u pravougaonu ploču debljine dva prsta i malom četvrtastom modlicom vaditi žu-žu.Pečite na 200 C dok ne porumene. |