Domaće pancerote
Sastojci
- kocka kvasca
- 1 kašika šećera
- 3dl mleka
- 3dl vode
- 1.5 kg brašna
- 1/5 dl ulja
- 1 supena kašika
- 400gr salame
- 150gr sira
Opis
- Testo: Kocku kvasca i kasikicu secera, preliti sa ugrejanom mesavinom 3 dl mleka i 3 dl vode, dodati malo brasna i ostaviti da nadodje...Kada naraste u pola vise, dodati jos brasna, pola dl ulja, supenu kasiku soli i zamesiti. Za testo je potrebno preko kilograma brasna.
- Nadev: rendana salama 400 grama, 150 grama sira-vise volim domaci sitan sir, a moze i kackavalj, kecap, majonez, origano...Testo zamesiti, podeliti u 31 obgicu (meni uvek tako ispadne). Svaku razviti u kruzic napuniti nadevom, presaviti i pritisnuti viljuskom.
- Ostaviti ih da odstoje oko 20-ak minuta.
- Staviti masti dubine jedan pedalj u dublju serpu, ugrejati i peci!
Komentari