Lenja pita s mesom
Sastojci
- Za kore:
- 250g margarina
- 1 kašičica soli
- 15g kvasca
- 0, 5 dl mleka
- 500gbrašna
- 1 jaje
- Fil:
- 400g mlevenog, mešanog mesa
- 1 glavica crnog luka
- biber, so, ulje
- 2 jajeta plus jedno žumance za premazivanje
- malo susama za posipanje gotove pite
Opis
- Zamesite glatko testo od margarina, jajeta, mleka, kvasca , brašna i malo soli. Dobro uraditi testo i ostaviti da nadođe.
- Nadošlo testo podeliti na dva dela.
- Sitno seckan crni luk ispržite na malo ulja, dodajte mleveno meso i zajedno pržite sve dok meso ne omekša..Dodajte jaja i još malo pržite. Posolite, pobiberite i ostavite da se ohladi.
- Jedan deo testa rastanjite u podmazanom plehu i premažite prženim mesom.
- Drugi deo testa rastanjite oklagijom, pa staviti preko mesa. Premazati žumancetom, posipati susamom i peći na 200 C oko 40 min.
Bonus saveti
Odlična večera
Komentari