Slavski kolač
Sastojci
- 1kg brašna, tip 500
- 30gr Vrenje kvasca
- 20gr soli
- 20gr šećera
- 2 jaja
- 100gr margarina
- Za ukrase – pismo, ružice:100gr brašna
- 5gr soli
- 50ml vode
Opis
- Umesiti testo i ostaviti da nadođe
- Premesiti još jednom i ponovo ostaviti da nadođe
- Nadošlo testoima 1600gr
- Ovako nadošlo testo podeliti na zemičke za podlogu (300gr), pletenicu (2x150gr), krst (2x50gr) I zemičke (4x200gr I 1x100gr)
- Od 300gr testa napraviti najpre tanku podlogu
- Od 2x150gr napraviti dve pletenicekao prsten oko ivice pleha
- Od 2x50gr napraviti krst i postaviti unutar prstena od pletenice
- Napraviti 4 zemičke – 4x200gr I jednu zemičku od 100gr
- Poređati po kolaču ukrase po želji
- Peći na 200C dok ne porumeni
Komentari