Ruski kolač

Objavljeno 02.06.2017. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 450g brašna,
  • 20g svešeg kvasca,
  • 60ml mlakog mleka,
  • 2 jajeta +1 žumance,
  • 125g margarina,
  • 100g suvog grožđa,
  • 5 kašika meda,
  • 80g šećera,
  • 2 kašike ulja,
  • Za glazuru: 100g šećera u prahu, 100ml slatke pavlake i 2 kašike limunovog soka

Opis

90'
50'
0
  • Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera I ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo I ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, sipajte u okrugao kalup podmazani I posut brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. A možete ga peći i u kalupu za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Odnosno dok lepo ne porumeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu I limunovim sokom.Kolač ohladite, prelijte glazurom I servirajte.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA