Focaccia
Sastojci
- 300 g mekog belog brašna
- 200 g oštrog brašna
- 1 kvasac (15g)
- 1 kafena kašičica šećera
- 350 ml mlake vode
- 1 kafena kašičica soli
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 umućeno jaje
- Himalajska so
- Origano
- Svež peršun
- Beli luk
- Masline
Opis
- U 150 ml vode razmutiti kvasac i šećer, pa sačekati da zapeni. U posudi pomešati meko i oštro brašno, dodati so, maslinovo ulje, umućeno jaje, kvasac i preostalu vodu (200ml). Zatim sve dobro zamesiti i formirati juftku. Prekriti vlažnom krpom i ostaviti da naraste.
- Ugrejati rernu na 220° (dobro je zagrejati).
- Kada je testo naraslo, stanjiti ga na 1 cm. Posuti brašno po plehu i položiti testo. Po želji posuti krupnom solju i origanom. Testo peći 15- 20 minuta na 220°.
- Nakon pečenja fokaču odmah izvaditi iz pleha, po želji namazati maslinovim uljem, a gore narendati beli luk, peršun ili masline.
- Služiti toplo.
- Prijatno!
Bonus saveti
Ukoliko želite napraviti vegansku verziju Focaccie, izbacite jaje.
Komentari