Rol kobasice
Sastojci
- 400g brašna
- 1 kašičica soli
- 20g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 130ml toplog mleka
- 100ml tople vode
- 50g putera
- 8 kobasica ili viršli
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 2 kašike mleka
- susam
Opis
- U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera. Ostaviti da odstoji da kvasac naraste
- .U vangli sjediniti brašno, so, nadošli kvasac, toplu vodu i omekšali puter. Umešati dobro sastojke i izraditi testo. Ostaviti testo da odstoji 30min.
- Nadošlo testo premesiti. Oklagijom razvući testo na 40 X 40cm. Razvučeno testo iseći na trakice da bude ukupno 16 komada.
- Kobasice preseći na pola. Uvijati tako što počnemo od jednog kraja kobasice i rolamo tako da testo uvek bude na polovini, da se ne preklapa.
- Urolane kobasice poređati u plehu obloženom papirom za pečenje. Pomešati žumance i mleko, pa premazati testo. Posuti susamom i ostaviti oko 30min.
- Rernu zagrejati na 180stepeni i peći dok ne porumene oko 25 min.
Bonus saveti
Jako ukusne kifle sa kobasicama ili viršlom
Komentari